Micro dermabrasie

Micro dermabrasie

Microdermabrasie is een techniek om je huid op een veilige manier mechanisch te peelen. Deze behandelmethode wordt toegepast om dode huidcellen te verwijderen en de huid te stimuleren om nieuwe cellen aan te maken. Het is een middel om de huidstructuur te verbeteren, onderhuidse talgophopingen te verminderen, verheven littekenweefsel af te vlakken, ruwe en droge huid te verzachten en oppervlakkige pigmentvlekken te vervagen.

Wat doet de behandeling precies?

  • het verwijdert dode huidcellen
  • verbetert de bloedcirculatie
  • versnelt de celdeling
  • stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
  • zorgt voor een gladde, stevige en frisse huid

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied twee weken niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

De behandeling

De huidspecialist start met het reinigen van uw huid. Vervolgens worden talloze minuscule kristallen onder vacuüm en met behulp van een smal ‘zuigertje’ over de huid geblazen en meteen met de dode huidcellen opgezogen. Dit is geheel pijnloos. Een allergische reactie is niet mogelijk, dus iedereen kan genieten van deze behandeling. Na de behandeling wordt de huid gevoed met een kalmerende serum en afgesloten met een spf.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan uw huid wat rood zijn. Dit trekt vaak na een half uur weg.

Nazorg en productadvies

De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermt worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een spf van 50. Om de behandeling te ondersteunen bieden wij thuisproducten aan van Skinceuticals. Productinformatie wordt in de praktijk uitgelegd. Je mag je huid direct na de behandeling camoufleren met Oxygenetix. Deze medische camouflage bevat geen parfum en parabenen.

Te verwachten resultaat en frequentie

De behandeling kan in kuurverband van 6 tot 8 tot behandelingen om de 2 weken worden toegepast. Wij raden u aan na de kuur de behandeling eens in het kwartaal te herhalen. U zult u zien dat uw huid er veel egaler, stralender, jonger en zuiverder uitziet.

Nazorg en productadvies

De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermt worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een spf van 30 of hoger.

Aanvullende behandelmethodes

Micro darmabrasie is de ideale voorbereiding voordat u een voedende behandeling ondergaat. Dankzij de microdermabrasie behandeling staat de huid namelijk open om alle goede voedingsstoffen te kunnen ontvangen. De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met micro needling of medische peelings.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Deze behandeling kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar of het al dan niet wordt vergoed. Praktijk Permanenlty is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maak afspraak

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consult gesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen