fbpx Skip to main content

Steelwratjes verwijderen

Maak afspraakGratis consult

Steelwratjes verwijderen

Steelwratjes of andere goedaardige huidoneffenheden zoals ouderdomsvlekken, spider naevi en bloedblaasjes kunnen over het hele lichaam en in het gezicht kunnen voorkomen. Deze kunnen ontstaan door overmatige blootstelling aan zon, ouder worden maar ook door aanleg en wrijving van de huid. Met de SpotAway-plus  kunnen onze huidspecialisten deze huidoneffenheden heel eenvoudig verwijderen.

Welke indicaties kun je met de SpotAway-plus behandelen?

  • Skin tags (fibromen, steelwratjes)
  • Lentigo (ouderdomsvlekken)
  • Verrucae seborrhoica (ouderdomswratten)
  • Verrucae planae (platte wratten)
  • Epidermale naevi
  • Angioma senilis (bloedblaasjes)
  • Xanthelasma

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

De behandeling

De spotaway-plus is een draadloos apparaat dat door middel van hoogfrequente wisselstroom zorgt voor het “verpulveren” van weefsel. Dit gebeurt op een snelle en efficiënte manier zonder enige kans op bijwerkingen of littekens. Door de hoogfrequente wisselstroom, die door de naald van de SpotAway-plus gaat, ontstaan er net voorbij het uiteinde van de naald “vonkjes”: er ontstaat een ionenboog die het weefsel verpulvert.

Na de behandeling

Er kan na de behandeling een lichte zelling opstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. Er ontstaat meestal een korstje. Daaronder wordt nieuwe huid aangemaakt. Binnen enkele dagen valt het korstje er vanzelf af. Het gehele genezingsproces duurt ongeveer zeven tot veertien dagen. Onder het korstje zijn jonge cellen zichtbaar, deze zijn eerst nog roze van kleur. Deze nieuwe huid kleurt uiteindelijk bij tot zijn oorspronkelijke kleur.

Nazorg en productadvies

Probeer van de korstjes af te blijven en wrijving zoveel mogelijk te voorkomen, zodat de huid goed kan herstellen. Smeer korstjes eventueel in met vaseline. De behandelde huid is extra kwetsbaar, dus vermijd de eerste 48 uur na de behandeling zon, zonnebank, sauna, hete douches en baden. We raden aan het behandelde gebied ten minste vier weken uit de zon te houden en een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger te gebruiken. Gebruik geen crèmes of make-up op de behandelde plekjes. Zijn de oksels behandeld, gebruik dan de eerste dagen geen deodorant. U mag de huid wel camoufleren met Oxygenetix. Deze medische camouflage bevat geen parfum en parabenen.

Te verwachten resultaat

Na de behandeling is de huid gladder en egaler. De huid geneest zonder littekenvorming.

Aantal behandelingen en frequentie

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we steelwratjes en andere huidoneffenheden meestal in één tot drie behandelingen verwijderen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maak afspraak

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT