Couperose IPL behandeling

Couperose IPL behandeling

Couperose kan ontsierend gevonden worden en trekt niet meer vanzelf weg. De gesprongen bloedvaatjes kunnen verwijderd worden, omdat ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof en/of afvalstoffen in de huid.

Bij Skinsis Clinic kan Couperose en andere bloedvatafwijkingen zoals rosacea, diffuse roodheid, spider naevi, angiomen, oppervlakkige beenvaten veilig en effectief behandeld worden met IPL lichtflitstherapie. IPL is een effectieve methode om deze oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huidkleurverschillen op allerlei lichaamsdelen te verwijderen of te verminderen.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied twee weken niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

De behandeling

De huidspecialist tekent de roodheden af met een huidpotlood. Het te behandelen gebied wordt gekoeld. U krijgt een bril op ter bescherming van uw ogen tegen het licht. De huidspecialist brengt een laagje gel aan in het behandelgebied. Het IPL handstuk geeft lichtpulsen af met een hoge energie intensiteit. U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan dat binnen een fractie van een seconde wegtrekt. Het licht van IPL wordt geabsorbeerd door hemoglobine in het bloedvat. Door de warmte stolt het bloed waarna het lichaam deze vervolgens zelf opruimt. Na afloop kan uw huid een beetje branderig aanvoelen. De huidspecialist koelt de huid na en verzorgt uw huid en kan, als u dat wilt, camouflagecrème aanbrengen.

Na de behandeling

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. U kunt een paar keer per dag aloë vera gel aanbrengen op de behandelde huid. Dit heeft een verkoelend effect en uw huid herstelt sneller. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.

Nazorg en productadvies

Het is essentieel om na de behandeling 4 weken uit de zon te blijven. Gebruik daarom op zonnige dagen altijd een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Om de behandeling te ondersteunen bieden wij thuisproducten aan van Skinceuticals. Productinformatie wordt in de praktijk uitgelegd. Je mag je huid direct na de behandeling camoufleren met Oxygenetix. Deze medische camouflage bevat geen parfum en parabenen.

Aantal behandelingen en frequentie

Gemiddeld zijn voor de behandeling van couperose, rosacea en diffuse roodheid 1 tot 3 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van 4 tot 6 weken. Deze tijd heeft uw huid nodig om behandelde bloedvaatjes op te ruimen.

Te verwachten resultaat

Na 2 weken is het resultaat in het gezicht al zichtbaar en is de roodheid verminderd. Bij beenvaten duurt dit proces minimaal 6 weken.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een intakegesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Afspraak maken

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen