fbpx Skip to main content
Afspraak makenGratis consult

Vaatlaserbehandeling

Couperose kan ontsierend gevonden worden en trekt niet meer vanzelf weg. De gesprongen bloedvaatjes kunnen verwijderd worden, omdat ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof en/of afvalstoffen in de huid.

Bij SKINSIS clinic wordt couperose en andere bloedvatafwijkingen zoals rosacea, diffuse roodheid, spider naevi, angiomen, oppervlakkige beenvaten veilig en effectief behandeld met een vaatlaser. Dit is een effectieve methode om deze oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huidkleurverschillen op allerlei lichaamsdelen te verwijderen of te verminderen.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied twee weken niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

De behandeling

Bij Skinsis clinic worden de vaatjes behandeld met een Nd: YAG-laser. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door hemoglobine absorbeert, waardoor het bloed in het vaatje stolt. Dit vaatje heeft geen functie en wordt na de behandeling vanzelf door het lichaam opgeruimd. Tijdens de behandeling wordt de huid direct gekoeld met een koelingskop die aan de laser bevestigd is. Dat maakt de behandeling minder gevoelig.

Na de behandeling

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. Na de behandeling is het essentieel de nazorginstructies op te volgen:

-Eerst 48 uur na de behandeling geen sauna, hete douches of intensief sporten
-Geen de zon(nebank) gedurende het behandelproces en gebruik te allen tijde zonnebrandcrème minimaal SPF 30
-Alcohol en pittig eten hebben een vaatverwijdend effect. Voor een effectief resultaat dit ook vermijden
-Vermijd extreme verschillen in warmte en kou

Nazorg en productadvies

Het is essentieel om na de behandeling 4 weken uit de zon te blijven. Gebruik daarom op zonnige dagen altijd een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Je mag je huid direct na de behandeling camoufleren met Oxygenetix. Deze medische camouflage bevat geen parfum en parabenen.

Aantal behandelingen en frequentie

Gemiddeld zijn voor de behandeling van couperose, rosacea en diffuse roodheid 1 tot 3 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van 4 tot 6 weken. Deze tijd heeft uw huid nodig om behandelde bloedvaatjes op te ruimen.

Te verwachten resultaat

In het gelaat is het resultaat direct na de behandeling zichtbaar. Bij de beenvaatjes duurt het ongeveer 2-3 weken.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een intakegesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Afspraak maken

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen.

Gratis consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT