fbpx Skip to main content

Medische peeling

Maak afspraakVisia Skin Scan

Medische peeling

Peeling (ook wel exfoliation genoemd) is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal gaat uitzien. Hiermee kunnen oppervlakkige rimpels worden verzacht en sporen van acne, evenals verkleuringen van de huid verwijderd. De behandeling kan ook preventief gebeuren, om rimpelingen of verkleuring te voorkomen.

De peeling bestaat uit een combinatie aan verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten zijn vooral berust op zuren met elk hun eigen werkzame stoffen. Skinsis Clinic heeft een breed assortiment aan zuren die voor verschillende indicaties kunnen worden ingezet. Zo is bijvoorbeeld melkzuur goed voor het verlichten van pigmentvlekken, terwijl salicylzuur een goed indicatiemiddel is bij het behandelen van overtollige talg. Door middel van bepaalde zuren wordt de tussencelstof in de huid verslapt waardoor de huidcellen los weken. Oude huidcellen schilferen af en de  aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd.

Onze huidspecialisten zullen aan de hand van uw klachten zorgvuldig een analyse maken om de juiste peelings in te zetten tijdens uw behandeltraject.

Peelings kunnen voor verschillende indicaties worden ingezet.

  • acne
  • acne littekens
  • fijne lijntjes
  • grove poriën
  • pigmentvlekken
  • rimpels
  • slappe huid
  • melasma

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg 

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

Behandeling

De huidspecialist start met het reinigen van uw huid en brengt een speciale lotion aan. Vervolgens wordt de peeling in meerdere lagen aan met een gaasje aangebracht. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend gevoel ervaren. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude kompressen wordt de peeling geneutraliseerd. Optioneel wordt retinol aangebracht om het effect te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot wordt de huid verzorgd met een nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot zeven dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om niet aan losse vellen te trekken of te pulken.

Nazorg en productadvies

Je dient 48 uur na de peeling zon, zweten, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te vermijden. Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidspecialist geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze. Om de behandeling te ondersteunen bieden wij thuisproducten aan van Skinceuticals. Je mag je huid direct na de behandeling camoufleren met Oxygenetix. Deze medische camouflage bevat geen parfum en parabenen.

Te verwachten resultaat

Na een peeling behandeling zal de huid zacht, gehydrateerd, glanzend, stralend en fijner van structuur zijn. Met een diepere peeling kunnen oneffenheden zoals littekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes verminderen dan wel geheel verdwijnen.

Aantal behandelingen en frequentie

Voor een optimaal resultaat wordt een peeling vaak als een kuur gegeven. Doorgaans zijn er zes behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. De interval tussen de behandelingen is twee tot vier weken.

Aanvullende behandelmethodes

De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met microdermabrasie of medische peelings.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Deze behandeling kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar of het al dan niet wordt vergoed. Praktijk Permanenlty is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maak afspraak

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consult gesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT