fbpx Skip to main content

Striae

Striae

Striae zijn strepen die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan wanneer het lichaam een snelle groei kent. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap, de zogenaamde zwangerschapsstriemen, die ontstaan door de snelle groei van de foetus in de baarmoeder. De strepen kunnen ook ontstaan op de borsten of op de dijen als deze snel dik worden dan de huid kan bijhouden. Striae kunnen ook ontstaan bij bodybuilders: door de snelle groei van het spierweefsel wordt de huid uitgerekt, waardoor striae kunnen verschijnen.

Door de snelle groei van het lichaam ontstaan in het onderhuidse bindweefsel, de dermis, scheuren door te grote spanning. Dit is niet pijnlijk, maar leidt wel tot paarsrode strepen die na enige jaren in witte littekens overgaan. Het kan echter wel een brandend of jeukend gevoel geven.

De strepen zijn meestal wat zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar en aan de lichaamsas als ze op de buik optreden. Op de borst lopen ze naar de tepel toe.

Striae zijn onschuldig maar worden door de meeste mensen als ontsierend ervaren.

Bij striae kan micro-needling ingezet worden om versterking te geven in het bindweefsel. Tijdens de behandeling maken we met de minuscule vibrerende naaldjes van de Enterpen kleine verticale kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid om de lederhuid op een natuurlijke manier te activeren.

Lees meer over deze behandeling

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Afspraak maken

Wilt u meer weten over één van de behandelingen?
U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT