fbpx Skip to main content

Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. Skinsis Clinic helpt patiënten met couperose, spider naevus en rosacea om de gevolgen van vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen.
De meest voorkomende vaatafwijkingen in de praktijk zijn:
Couperose. Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën). De rood of blauw gekleurde vaatjes bevinden zich meestal op wangen, neus en kin en soms ook in de hals of het decolleté. Ze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Ze kunnen een tintelend, branderig gevoel veroorzaken of jeuken.

De gesprongen vaatjes ontstaan vanaf het 30e levensjaar en hebben verschillende oorzaken zoals:

  • erfelijkheid en huidtype
  • alcoholgebruik en roken
  • sommige geneesmiddelen
  • overmatige blootstelling aan de zon en temperatuurschommelingen (saunabezoek of vrieskou)

Spider naevus. Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar kan cosmetisch wel storend zijn.

Hormonale factoren, een leveraandoening of een schildklierafwijking kunnen een rol spelen bij het ontstaan van deze vaatafwijkingen in het gezicht, in de hals of nek, op handruggen of onderarmen.

Rosacea. Rosacea kenmerkt zich door een felrood verkleurde huid, met name in het gebied rond de neus en de wangen. Er zijn gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën) zichtbaar, maar vaak ook rode bultjes en puistjes. De meeste patiënten die rosacea hebben, denken dat ze ‘gewoon’ last hebben van acne. Dit komt met name door de aanwezigheid van de pukkeltjes in het aangedane gebied. Rosacea heeft echter niets met acne te maken en is een chronische huidaandoening.
De oorzaak van deze aandoening is niet bekend. Rosacea ontstaat meestal tussen het 30e en 50e levensjaar en komt met name bij vrouwen voor. Er zijn wel veel factoren die verergering van rosacea kunnen beïnvloeden:

  • alcohol en bepaalde voedingsmiddelen
  • sommige (vaatverwijdende) geneesmiddelen
  • overgevoeligheid (voor bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten)
  • stress
  • hormonen

Behandeling van vaatafwijkingen

Bij Skinsis Clinic behandelen onze specialisten vaatafwijkingen met lPL en bij algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid kunnen peelings, micro needling of camouflagetherapie ook uitkomst bieden.
IPL lichttherapie. Lichtflitstherapie is een effectieve methode om de roodheden als gesprongen rode bloedvaatjes, couperose en diffuse roodheid te verwijderen. Rosacea is niet te genezen maar onze specialisten kunnen met behulp van IPL er voor zorgen dat uw huid rustiger wordt.

Lees meer over deze behandeling

Camouflagetherapie. Oxygenetix is een kleurcorrigerende camouflage die de huid laat ademen. De producten van Oxygenetix geven een perfecte dekking voor roodheden in het gezicht. Oxygenetix word took gebruikt na intensieve behandelingen om de roodheid te coufleren. Ook bij rosacea is Oxygenetix een uitkomst, aangezien ontstekingen en roodheid verminderen en de gevoelige huid wordt verzorgt en verzacht. Tevens beschermt het uw huid voor UV-straling met SPF 30

Lees meer over deze behandeling

Huidtherapeutische producten. De beste resultaten behaald u zodra bovenstaande behandelingen gecombineerd worden met het gebruik van huidproducten thuis, die een diepe egaliserende werking hebben in de huid. Producten van Skinceuticals bevatten hoge concentraties werkzame stoffen, zoals anti-oxidanten en bestrijden omgevings-’triggers’ voor roodheid, om een geïrriteerd en onprettig gevoel te verzachten. Therapeutische producten hebben in tegenstelling tot gewone cosmeticalijnen hoge concentraties werkzame stoffen.

De behandelende huidspecialist bespreekt tijdens het consultgesprek welke behandeling het meest geschikt is voor u.

Verwijzingen en vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft, wordt camouflagetherapie geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit geldt alleen voor het gezicht. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van de huisarts of medisch specialist is niet nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. De huidtherapeuten van Skinsis Clinic voldoen aan alle kwaliteitseisen die nodig zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Afspraak maken

Wilt u meer weten over één van de behandelingen?
U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT