Micro needling 

Micro needling

Micro-needling is een vorm van Collageen Inductie Therapie (CIT). Het is een methode waarbij met behulp van de dermapen vibrerend microscopisch kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen, fibroblasten en elastine (bindweefsel) stimuleren. De huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

Voor welke indicaties is de Micro-needling geschikt?

  • fijne lijntjes
  • contourverbetering
  • verouderde huid
  • acne littekens
  • pigmentvlekken
  • grove huidstructuur
  • vergrote poriën
  • striae/striemen

Bovendien zorgt de behandeling voor een betere opname van huidverbeterende werkstoffen die tijdens de behandeling worden gebruikt.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied twee weken niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

De behandeling

De huidspecialist start met het reinigen van uw huid. Vervolgens brengt zij een serum aan. Met behulp van de enterpen wordt er vibrerende microscopisch kleine kanaaltjes gemaakt in de huid. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen, fibroblasten en elastine stimuleren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. De behandeling duurt 30 minuten.

Na de behandeling wordt de huid verzorgd met een verkoelende serum en een zonnebrandcrème. Indien gewenst kan de huidspecialist een intensieve recovery zink masker aanbrengen wat de huid direct koelt en hydrateert. Afsluitend kan er een camouflagecrème aangebracht worden.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekken ontstaan. Dit is een normale reactie en trekt vanzelf weer weg. Ook kan de huid gaan schilferen, dit verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.

Te verwachten resultaat en frequentie

Direct na de behandeling is je huid heel goed doorbloed is en dat geeft een mooie frisse gezonde uitstraling. Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken/maanden. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Collageen maakt de huid voller en elastine verstevigt de huid. Deze behandelingen dienen in kuurverband van 6 behandelingen, met een interval van 2-3 weken te worden ondergaan.

Nazorg en productadvies

Het is essentieel om na de behandeling 4 weken uit de zon te blijven. Gebruik daarom op zonnige dagen altijd een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Om de behandeling te ondersteunen bieden wij thuisproducten aan van Skinceuticals. Productinformatie wordt in de praktijk uitgelegd. Je mag je huid direct na de behandeling camoufleren met Oxygenetix. Deze medische camouflage bevat geen parfum en parabenen.

Aanvullende behandelmethodes

De behandeling is te combineren met microdermabrasie of peelings.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Deze behandeling kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar of het al dan niet wordt vergoed. Praktijk Permanenlty is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maak afspraak

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consult gesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen