fbpx Skip to main content

Laserontharen

Maak afspraakGratis proefbehandeling

Laserontharen

Laserontharing is een blijvende oplossing voor ongewenste haargroei en kan ingezet worden op alle delen van het lichaam en bij ieder huidtype.

Wij gebruiken de meest effectieve laser van het moment; de Vectus Diodelaser. Door het hoge vermogen van de Vectus Laser kunnen de dikste en ook de kleinste haartjes effectief worden behandeld. Bovendien heeft deze laser de mogelijkheid de hoeveelheid pigment in de huid te meten, waardoor de instelling van de laser beter individueel afgestemd kan worden. De laser heeft een gekoelde tip. Deze beperkt in hoge mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt, zodat de behandeling vrijwel pijnloos is en zeer goed wordt verdragen.

Laserontharen voor ieder huidskleur

Bij SKINSIS Clinic kan de donkere huid veilig en effectief worden behandelt. Wij gebruiken de allernieuwste Fotona laser waardoor het mogelijk is om mensen met een donkere huidskleur veilig te ontharen. Het verschil tussen een “standaard” onthaarlaser en de Fotona laser is dat deze laser op een andere golflengte werkt.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg

Voor de behandeling laserontharen mogen de haren één maand niet meer geharst of geëpileerd worden. Ook mag er geen gebruikgemaakt worden van ontharingscrème en haarbleek producten. Het is alleen toegestaan om te scheren. Het is van belang het te behandelen lichaamsgebied één à twee dag(en) van te voren te scheren. Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

De behandeling

De huidspecialist tekent het behandelgebied af met een huidpotlood en brengt een dunne laag gel op de huid aan om een zo optimaal mogelijke lichtbegeleiding naar het haar te krijgen. Vervolgens wordt het handstuk op de huid geplaatst. De laser produceert een geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje, zodat daaruit geen nieuwe haar meer kan groeien. De huid zelf wordt door het geïntegreerde koelsysteem beschermd tegen oververhitting. De lichtflitsen zijn alleen actief op de haren welke in de groeifase zitten. Elk haar kent een groei-, overgangs- en rustfase. Alleen haren in de groeifase kunnen worden vernietigd. Soms zijn haren in de rustfase en wordt het haarzakje niet vernietigd. Dat is ook de reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn met een bepaalde tussenperiode. Na de behandeling wordt de huid verzorgd met pure alëo vera gel.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de behandelde huid rood zijn, maar dat hoeft niet. Vaak is dit na een half uur weer weggetrokken.

Nazorg en productadvies

Het is essentieel om na de behandeling vier weken uit de zon te blijven (ook geen zonnebank). Gebruik daarom op zonnige dagen altijd een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

Na twee à drie weken zijn de resultaten al zichtbaar. De haren die door de behandeling uitvallen komen niet meer terug.

Aantal behandelingen en frequentie

Gemiddeld zijn er zes tot tien behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van zes à acht weken.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Deze behandeling kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar of het al dan niet wordt vergoed. Skinsis Clinic is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maak afspraak

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen.

Gratis proefbehandeling

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT