fbpx Skip to main content

Pigmentvlekken Cosmelan

Maak afspraakGratis consult

Pigmentvlekken Cosmelan

Wat is Cosmelan?

De Cosmelan behandeling bestaat uit een behandeling gecombineerd met thuisproducten. Tijdens de behandeling wordt er een masker aangebracht die op het pigment in de huid werkt. Gecombineerd met de thuisproducten wordt er gezorgd voor het optimale resultaat.

Voor wie is Cosmelan?

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Deze factoren kunnen o.a. zijn: een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnen zonder zonbescherming (SPF) te gebruiken.

Het pigment ligt vaak diep in de huid en is niet goed te verminderen met laser, IPL of peeling behandelingen. Zwangerschapsmasker (melasma) is bijvoorbeeld een veel voorkomende pigmentaandoening die vaak lastig te behandelen is, waar Cosmelan wel baanbrekende resultaten mee bereikt.

Bij welke huidproblemen kan Cosmelan worden ingezet?

 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Ouderdomsvlekken
 • Sproeten
 • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na ontstekingen)
 • Zonschade
 • Huidverjonging

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

De behandeling

Voordat we starten met de behandeling plannen we altijd eerst een intakegesprek in. Tijdens dit intakegesprek beoordelen we uw huid. Is een Cosmelan behandeling geschikt voor uw huid? Of is een andere behandeling geïndiceerd? We vertellen u hoe de behandeling in zijn werk gaat, welke voorbereiding er nodig is, welke thuisproducten er nodig zijn en wat u kunt verwachten qua resultaat.

Hoe ziet de behandeling eruit?

 1. Voorbereidende peeling
 2. 2 tot 7 dagen daarna wordt het cosmelan masker wordt aangebracht
 3. Na 8 tot 12 uur verwijder je thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Je gaat dus met het masker naar huis. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
 4. Gedurende 2 dagen gebruik je de Melan Recovery en Melan 130+ Pigment Control
 5. Na 2 dagen kom je voor controle terug naar onze kliniek. Daar ontvang je de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. Iedere keer nadat Cosmelan 2 is gebruikt, moet het gezicht worden gereinigd voordat een nieuw laagje Cosmelan 2 wordt aangebracht. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht. Na de Cosmelan 2 breng je de Melan Recovery aan en de Melan 130+ Pigment Control.
 6. In de 1e maand breng je de crème drie keer per dag op. In de 2e en 3e maand twee keer per dag en vanaf de 4e t/m 6e maand een keer per dag.

Na de behandeling

De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en zwelling ontstaan. Als de huid gevoelig is, kan je wat last hebben van jeuk.

Andere bijwerkingen:

 • De huid zal licht branderig en trekkerig aan voelen. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruik per de meegeleverde Melan Recovery .
 • Schilfering start op de tweede of derde dag bij alle huidtypen. Het is raadzaam de Melan Recovery te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is.

Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren. De beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken. Pigmentatie vlekken zullen aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwenen.

Kosten

De kosten voor een Cosmelan behandeling bedragen €740,-. Dit is een pakket bestaande uit  de voorbereidende peeling, de Cosmelan 1 behandeling, thuisproducten (eerste pakket) en de nacontrole.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consult gesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT