fbpx Skip to main content

Pigmentvlekken IPL behandeling

Maak afspraakVisia Skin Scan

Pigmentvlekken IPL behandeling

Gedurende de dag staan we voortdurend blootgesteld aan (teveel) zonlicht. Met het ouder worden tonen de effecten van teveel zonlicht zich met vlekkerige pigmentvlekken. Pigmentvlekken komen vooral in het gelaat, in het decolleté en op de handen voor.

Skinsis Clinic behandelt deze ontsierende pigmentvlekken met IPL Lichttherapie. Door middel van deze behandeling worden pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken, zwangerschapsvlekken, zonnevlekken, café-au-lait pigmentatie of storende sproeten veilig en doeltreffend afgebroken.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidspecialist u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw behandelend huidspecialist samen met u een behandelplan op.

Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.

De behandeling

We behandelen het overmatige pigment door middel van warmte zonder dat de omliggende huid hier hinder van ondervindt of door beschadigd raakt.

Uw huid wordt gekoeld waarna een gel wordt aangebracht. Door middel van lichtflitsen vindt er een oververhitting plaats op het pigment. De pigmentvlek absorbeert het licht waardoor het overtollige pigment verwarmd en uit elkaar spat. De huid duwt met de dode huidcellen de pigmentkorrels uit het lichaam. Als afsluiting wordt de huid opnieuw gekoeld en ingesmeerd met pure aloë vera en een SFP.

Na de behandeling

De huid kan de eerste 24 uur lichtgevoelig zijn. U kunt de huid een paar keer per dag verkoelen met pure aloë vera gel.

Na afloop kunnen wij uw behandelde huid camoufleren met het product Oxygenetix. De eerste tien dagen na de pigmentbehandeling kunnen korstjes ontstaan en kan het pigment donkerder van kleur worden. Dit is een normale en gewenste resultaat. Dit betekent dat de behandeling effectief is. Belangrijk is dat u niet aan eventuele korstjes krabt. Laat uw huid zelf het werk doen en herstellen.

Nazorg en productadvies

Vermijd tenminste 4 weken na de behandeling blootstelling aan uv-stralen (ook geen zonnebank). De uv-stralen kunnen de pigmentvlek donkerder kleuren. Vermijd daarom de zon en gebruik een zonnebrandcrème met spf 30/50.

Pigmentvlekken kunnen onder invloed van hormonen en zonlicht weer ontstaan. De beste resultaten zijn te behalen met lichtflitstherapie in combinatie met het gebruik van een pigment huidproduct én consequent gebruik van zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. De huidspecialist geeft u graag advies.

Te verwachten resultaat

Het resultaat is na veertien dagen al zichtbaar. De pigmentvlekken zullen verminderen of verdwijnen. Het resultaat is een huid die er rustiger en egaler uitziet.

Aantal behandelingen

Donker gekleurde pigmentenvlekken kunnen zowel op het gezicht, de handen als het lichaam efficiënt worden verwijderd in slechts een aantal behandelingen. Soms zijn één of twee behandelingen voldoende, soms zijn meer behandelingen nodig, dit is afhankelijk van de diepte van de pigmentvlekken. Hoe oppervlakkiger het pigment in de huid ligt, hoe eenvoudiger resultaat te behalen is. Indien er meerdere behandelingen nodig zijn dan is de behandelfrequentie om de drie weken.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maak afspraak

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consult gesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT