fbpx Skip to main content

Het is winter! De buitentemperatuur daalt en de binnen temperatuur stijgt. Deze temperatuurswisselen doet je huid geen goed en daarom vertellen we graag middels dit blog hoe een droge huid kan ontstaan, hoe je deze kan verminderen en welke ingrediënten je huid zullen verbeteren.

Hoe ontstaat een droge huid?

In de winter zijn de temperaturen lager en als reactie op de lage temperaturen zetten we massaal de verwarming een aantal graden hoger. Doordat de verwarming hoog staat wordt de lucht in huis droog. Misschien is je opgevallen dat je de laatste weken droge ogen of droge handen hebt als je veel binnen bent geweest? Droge lucht verlaagt de

natuurlijke lipiden van huid. Deze lipiden zorgen ervoor dat je huid soepel blijft en niet teveel uitdroogt. Droge lucht onttrekt vocht uit de bovenste laag van je huid, hierdoor ontstaan schilfers, jeuk en irritatie. In de diepere huidlaag zit nog wel vocht, echter voel je dit niet aan de buitenkant van je huid.

Bij een droge huid is het belangrijk om een stevige en gezonde buitenste huidlaag te hebben. Als deze huidlaag beschadigd is, kan de huid geen vocht vasthouden, hierdoor blijf je een droge huid houden.

Hoe voorkom je een droge huid?

Zoals hierboven geschreven is het belangrijk voorzichtig te zijn met hoge temperaturen. Dit geldt voor de kachel in huis, in de auto, maar ook bijvoorbeeld op een terras onder een heater. Zet de verwarming niet hoger dan 20-21 graden en plaats bakjes met kraanwater in huis. De bakjes met water zorgen voor minder droge lucht door het toevoegen van water in de lucht.

Daarnaast moet je voorzichtig met je huid omgaan, omdat je geen beschadiging aan de huid wilt aanbrengen. Je wilt de huid juist beschermen zodat vocht in de huid blijft.

Vermijd heftige scrubs met een korrel en wees voorzichtig met het afdrogen van je huid. Producten met parfum en alcohol kun je beter laten staan, aangezien deze een uitdrogende werking op de huid hebben.

Ingrediënten voor een droge huid

Om een droge huid tegen te gaan raden we aan om ingrediënten in je verzorgingsroutine te gebruiken die de huidbarrière herstellen en die vocht uit diepere huidlagen aantrekt en vasthoudt. Er zijn twee vitamines die de huidbarrière herstellen en verstevigen, dit zijn vitamine C en E. Deze twee ingrediënten zorgen ervoor dat de huid sterk en weerbaar wordt. Hierdoor kunnen ongewenste bacteriën de huid niet in. Daarnaast zorgen ze ervoor dat er geen vocht verloren gaat. Geef de huid even de tijd om zichzelf te herstellen, je zult binnen enkele weken merken dat de huid minder droog en jeukend aanvoelt.

Tegelijkertijd kun je ingrediënten gebruiken die kalmerend voor de huid zijn en vocht aantrekken uit diepere huidlagen. Onze favoriete ingrediënten voor meer hydratatie zijn:

  1. Hyaluronzuur
  2. Glycerine
  3. Shea Butter

Deze ingrediënten vind je terug in de volgende producten:

Vergeet vooral niet om je huid goed te beschermen met een SPF. Elke dag wordt je huid blootgesteld aan UV-straling, zelfs als het bewolkt is. Je huid is in de winter extra gevoelig en kan snel schade oplopen. Zonnebrandcrème’s zoals (Brightening UV Defense SPF 30) voeden en beschermen de huid.

Twee tips

Als laatste willen we je graag nog twee tips meegeven. Zorg ervoor dat je niet te lang onder de douche staat en dat de douche niet te heet is. Dit droogt je huid namelijk extra uit.

Zodra je uit de douche komt is het aan te raden om zo snel mogelijk je verzorging aan te brengen (serum, dagcrème of bodylotion). Het liefste wanneer de huid nog een beetje vochtig is, hierdoor neemt je huid het vocht beter op.

Persoonlijk advies

Wil je liever een persoonlijk advies? Je kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen je graag in onze praktijk! Plan hier je consult 

Leave a Reply

BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT