fbpx Skip to main content

Je gaat trouwen! Gefeliciteerd! Dacht je gelijk aan het uitzoeken van een trouwring en een mooie jurk? Wij denken direct aan het voorbereiden van je huid!

Als je wilt stralen op je grote dag, dan kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen met het gebruiken van geschikte huidverzorging en het ondergaan van huidverbeterende behandelingen. Veel bruiden starten namelijk te laat met het verbeteren van hun huid, wat uiteindelijk voor veel stress en teleurstelling zorgt. Met deze tips ben jij klaar voor een onvergetelijke dag zonder photoshop!

Start 6-8 maanden voor je bruiloft

We zien bij ons in de praktijk maar al te vaak dat aanstaande bruiden binnen 6 weken een gladde en stralende huid willen. Binnen 6 weken is absoluut resultaat te behalen, maar dit ligt ook aan de producten die je momenteel gebruikt, jouw budget voor huidverbetering en welk huidtype je hebt. Een gevoelige en kwetsbare huid heeft meer tijd nodig om intensief de huid te kunnen verbeteren, dan een sterke huid die al huidverbeterende ingrediënten gewend is. Een andere reden om op tijd te starten met het verbeteren van je huid (6-8 maanden voor de bruiloft) is omdat je huid dan de kans krijgt om aan de werkzame ingrediënten in producten te wennen. Mocht je 6 weken voor de bruiloft nieuwe producten gaan gebruiken, dan hebben de producten met werkzame ingrediënten nog niet voldoende resultaat kunnen opleveren. Daarnaast bestaat de kans dat je huid reageert op de producten. Je huid kan rood, droog en soms wat schilferig worden. Dit wil je ten alle tijden voorkomen vlak voor je bruiloft. Maar een paar maanden voor je bruiloft zeker wel! Je huid is zich dan namelijk aan het vernieuwen.

Ga niet te enthousiast van start

Het is erg verleidelijk om direct hoog in te zetten en alle producten en behandelingen tegelijk te gaan gebruiken zoals een exfoliant, antioxidanten en een peeling ondergaan in een praktijk, maar is dit wel zo verstandig? Nee, waarschijnlijk niet! Het ligt er geheel aan hoe jouw huid er momenteel uitziet en welke producten je gebruikt. Elke huid is anders en elke aanstaande bruid heeft andere wensen. Laat je goed adviseren door een expert in huidverbetering voor je bruiloft.

Vermijd stress

De kans is vrij groot dat je aankomende maanden stress gaat ervaren, omdat je veel moet regelen voor de bruiloft. Je hoopt dat alles gaat zoals je in gedachten hebt. Gaat mijn jurk passen, maakt de catering wel lekkere hapjes, hoe ziet de aankleding van de trouwlocatie eruit en gaat mijn huid er mooi uitzien op de bruiloft? Allemaal dingen waar je stress van kan ervaren. Deze factoren hebben invloed hebben op je lichaam en huid. Door stress kan je namelijk ontstekingen, een droge huid en rimpels krijgen, dus probeer deze zoveel mogelijk te vermijden.

Stress en ontstekingen

Stress heeft invloed op je hormonen. Het zorgt er namelijk voor dat het stresshormoon cortisol aanmaakt, die op zijn beurt voor een verhoging van je talgproductie zorgt. Zodra je huid meer talg aanmaakt, ontstaan ontstekingen sneller. Je huid kan het talg niet goed meer afvoeren omdat je huid wordt afgesloten door teveel dode huidcellen of het is simpelweg te veel talg dat je huid wil verlaten. Daarnaast zorgt cortisol dat er minder beschermende stofjes in je lichaam aanmaakt worden en je huid vatbaarder is voor bacteriën. De blemisch & age defense van SkinCeuticals is een vetvrij gezichtsserum dat het ontstaan van acne bij volwassenen tegengaat.

Stress en een droge huid

Ook bij een droge huid door stress is cortisol de boosdoener. Hoe fijn cortisol ook zorgt dat je een stressvolle periode beter aankan, hoe vervelender de bijwerkingen zijn van een verhoging van het stresshormoon cortisol. Cortisol droogt je huid uit en je lichaam kan minder goed vocht vasthouden. Door de verminderde beschermfunctie van je huid, gaat veel vocht verloren door verdamping. Je huid ziet er dof en droog uit. Hyaluronzuur helpt de huid vocht vast te houden en zorgt voor een beter gehydrateerde huid.

Stress en rimpels

De aanmaak van cortisol verhoogt de aanmaak van vrije radicalen in je lichaam. Vrije radicalen worden de hele dag in je lichaam aangemaakt als tegenreactie op slechte invloeden van buitenaf. Hier valt te denken aan uitlaatgassen, slecht voedsel, maar ook aan stress. Meestal worden vrije radicalen door je lichaam geneutraliseerd, omdat je voldoende antioxidanten in je lichaam hebt. Antioxidanten krijg je binnen door het eten van antioxidantrijk voedsel en ook bij het gebruik van huidverzorgingsproducten met antioxidanten. Wanneer je lichaam deze vrije radicalen niet zelf kan neutraliseren tasten ze de snelheid, waarin je cellen zich delen, aan en breekt collageen en elastine af (zorgen voor de stevigheid van je huid). Met als resultaat dat je sneller veroudert en rimpels ontstaan. SkinCeuticals antioxidanten bieden geavanceerde bescherming tegen externe agressoren terwijl deze tegelijkertijd de uitstraling van de huid verbeteren.

Eet gezond

We weten allemaal dat we gezond moeten eten, maar vlak voor je bruiloft is het extra belangrijk om veel zuiverende voedingsmiddelen en gezonde vetzuren binnen te krijgen. Voor een stralende en gladde huid kan je het beste voedingsmiddelen eten die je huid zuiveren en je lever niet overbelasten. Voedingsmiddelen zoals bieten, uien, broccoli, asperges, kurkuma of gember reinigen je huid van binnenuit. Voor versteviging van je huid kan je een extra boost geven aan vitamine A (betacaroteen) die je terugvindt in spinazie, mango, perziken, wortels en boerenkool.

Omega 3 en 6 vetzuren

Tot slot mag je niet vergeten voldoende omega-3 en 6 vetzuren binnen te krijgen. Deze vetzuren krijg je binnen als je regelmatig vis, schaal- en schelpdieren, walnoten, hazelnoten, chiazaad of lijnzaad eet. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom omega 9 niet benoemd wordt? Daar is een hele goede reden voor. Omega 9 krijgen we door de voeding die we dagelijks eten al voldoende binnen en eigenlijk wil je niet teveel omega 9 binnenkrijgen (olijfolie, amandelen, cashewnoten, pinda’s en avocado’s). Omega 9 heeft een ontstekingsbevorderende werking en kan puistjes veroorzaken.

Haarvrij op huwelijksreis

Wel zo makkelijk om je geen zorgen te hoeven maken over haargroei tijdens je huwelijksreis. Laserontharing is een blijvende oplossing voor ongewenste haren. Deze behandeling wordt ingezet op het lichaam of op het gezicht. Bij laserontharing worden de haarwortels vernietigd door middel van een laserstraal. De laserstraal is zo ingesteld dat het warmte afgeeft, zodra het in aanraking komt met het donkere pigment wat zich in een haar bevindt. De haarwortel kan deze warmte niet verdragen en wordt vernietigd en komt het haar niet meer terug. Laserontharing is een veilige behandeling en wordt op een gecontroleerde manier uitgevoerd, waardoor geen schade aan de huid ontstaat. De hoeveelheid behandelingen is verschillend per persoon, maar gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig voordat het gewenste resultaat behaald is. Om deze reden is het aan te raden om op tijd te starten met laserontharing, omdat er gemiddeld 6-8 weken tussen elke behandeling zit en meerdere behandelingen nodig zijn. Klik hier om meer te lezen over laserontharen.

Peeling (behandeling) zorgt voor een nieuwe gezonde huid

Wanneer je je huid wilt verbeteren, zijn peelings vaak de eerste stap om goed resultaat mee te behalen. Een peeling is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht, welke dode huidcellen verwijdert. Als je huid te veel dode huidcellen bevat dan ziet je huid er dof en grauw uit. Dit is het laatste wat je op je bruiloft wilt. Een peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen loslaten en het “lijmlaagje” (wat de dode huidcellen bij elkaar houdt) wordt opgelost. Daarnaast stimuleert een peeling de celvernieuwing van je huid, waardoor nieuwe cellen vanuit diepere huidlagen zichtbaar worden. Deze cellen zijn gezond en zorgen dat je huid er stevig, glad en stralend uitziet. Vergeet niet dat je in de laatste 6 weken voor je bruiloft geen peeling wilt ondergaan, omdat een peeling kan zorgen voor roodheid, droogheid en schilfering. Om met een ontspannen gevoel de laatste weken voor je bruiloft in te gaan, zorg je dat je al je intensieve huidverbeterende behandelingen voor die tijd hebt gehad. Om alles te weten over peelings, klik dan hier.

Onmisbare ingrediënten

Welke ingrediënten onmisbaar zijn verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn een paar favorieten die voor elke huid geschikt zijn. Te denken valt aan Hyaluronzuur, welke vocht aantrekt en een mooi opvullend effect heeft op fijne lijntjes en volumeverlies. Vitamine C mag bij niemand ontbreken in de huidverzorging, maar zeker niet bij een aanstaande bruid. Vitamine C stimuleert op een milde wijze collageen en elastine, waardoor je huid gladder, strakker en voller wordt. Deze antioxidant neutraliseert de negatieve effecten van stress (vrije radicalen) en egaliseert je huid. Tot slot is een hydraterende dagcrème met zonbescherming (SPF) de belangrijkste stap in je huidverzorging. Het beschermen van je huid tegen de zon is belangrijk, omdat de zon veroorzaker nummer 1 is van vroegtijdige huidveroudering en het resultaat wat je hebt bereikt met de behandelingen en huidverzorging, snel teniet kan doen.

Tip: is je huid erg gevoelig en laat je je opmaken door een make-up artist? Vraag of ze je eigen make-up wil gebruiken of test een aantal weken voor je trouwdag de make-up die ze gaat gebruiken. Het is zonde als je op de dag zelf een heftige reactie krijg op de make-up die je draagt.

Gratis huidscan

Om te achterhalen hoe jouw persoonlijke huidplan eruit gaat ziet, adviseren we om een afspraak in te boeken voor een gratis huidscan. Onze huidspecialisten geven je inzicht in hoe je huid momenteel is, wat je kan verbeteren en binnen welke tijd dit mogelijk is. Daarnaast krijg je uitleg over welke producten en behandelingen jou hierbij gaan helpen. We gaan er samen voor zorgen dat je huid op tijd klaar is voor een geweldige bruiloft.

Leave a Reply

BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT