fbpx Skip to main content

Huidveroudering

Verslapping, lijnen en rimpels

De huid is het grootste orgaan van de mens en is opgebouwd uit verschillende cellen. De huid beschermt het lichaam tegen uitdroging, infecties, onderkoeling en andere schadelijke invloeden van buitenaf. De conditie van de huid kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals;

  • Hoeveelheid blootstelling aan UV- straling
  • Genetische factoren
  • Medicatiegebruik
  • Omgevingsinvloeden (bijv. verzorging van de huid)
  • Het natuurlijke verouderingsproces.

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Allereerst wordt de bovenste huidlaag van de huid dunner. Daarnaast neemt de elasticiteit en stevigheid in de diepere lagen van de huid af. Er worden minder collageenvezels aangemaakt en deze collageenvezels zijn stugger van structuur. De huid wordt minder soepel en mede door een verlies van volume (vetcellen) treedt er rimpelvorming op. De cellen die een rol spelen bij de pigmentvorming worden actiever, waardoor er sneller pigmentvlekken kunnen ontstaan. De talgproductie neemt daarentegen juist af, waardoor de huid vatbaarder is voor uitdroging. Als laatste vertraagt ook de celdeling van de huid. Dode huidcellen stapelen zich op en zorgen voor een grove huidstructuur met een vale en grauwe teint.

Behandeling van huidveroudering

Bij Skinsis Clinic behandelen we huidveroudering door de huid sterker en steviger te maken vanuit de lederhuid. Dit geeft een geleidelijk effect op langer termijn. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

IPL laser behandeling. IPL is een effectieve behandeling voor een verouderde huid. De lamp geeft heel nauwkeurig en gecontroleerd pulsen af die warmtebundels in de lederhuid creëren. Dit activeren de bindweefselcellen om nieuw collageen aan te maken. Deze behandeling is geschikt om fijne lijntjes te vervagen, rimpels minder diep te maken en verstrakking van de countouren.

Lees meer over deze behandeling

Micro-needling. De ‘enterpen’ bevat minuscule naaldjes waarmee we vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar prikkelen de huid om het bindweefsel op een natuurlijke manier te activeren. Daarmee wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, dat diep in de huid op gang komt. In de weken na de behandeling komen groei- en helende factoren vrij die zorgen voor aanmaak van collageen en elastinevezels, waardoor de huid geleidelijk steviger en gladder wordt.

Lees meer over deze behandeling

Peelings. Ook voor huidveroudering passen wij peelings toe om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de algehele huidconditie te verbeteren. De peelings die we hiervoor gebruiken hebben het vermogen diep in de huid te dringen en de huidstructuur te verbeteren. De ingrediënten van deze peelings lossen de buitenste huidlaag op.

Lees meer over deze behandeling

Therapeutische producten. De beste resultaten behaald u zodra bovenstaande behandelingen gecombineerd worden met het gebruik van huidproducten thuis, die een diepe egaliserende werking hebben in de huid. De actieve ingrediënten in de producten van Skinceuticals versnellen het delingsproces van huidcellen. De ingrediënten dringen diep door in de huid en verbeteren schade, ook in de diepere huidlagen. Ze versterken de celfuncties van de huid en helpen zo om de huid er jonger en gezonder uit te laten zien. Therapeutische producten hebben in tegenstelling tot gewone cosmeticalijnen hoge concentraties werkzame stoffen.

De behandelende huidspecialist bespreekt tijdens het consultgesprek welke behandeling het meest geschikt is voor u.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen. Skinsis Clinic is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Afspraak maken

Wilt u meer weten over één van de behandelingen?
U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een consultgesprek inplannen.

Consult inplannen

Of bel direct

Nu bellen
BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT