fbpx Skip to main content

Ken je dat gevoel dat je gelijk vrolijk bent als je ziet dat de zon schijnt en de temperatuur lekker is? Of je nu op vakantie of thuis bent, de dag begint leuker in de zomer!!
Hoe fijn zou het zijn als we ervoor kunnen zorgen dat je met dit gevoel en een stralende huid de zomer door komt? Wij geven je 5 tips.

1. Reinigen

Wist je dat al het vuil wat op je gezicht zit op langer termijn huidveroudering kan veroorzaken? Laten we daarom extra goed reinigen in de zomer!

In de zomer ben je waarschijnlijk meer buiten waardoor je gezicht extra wordt blootgesteld aan uitlaatgassen, fijnstof en bacteriën. Daarnaast zweet je meer en gebruik je (hopelijk) een zonbescherming. Dit alles moet je goed van je gezicht wassen om een stralende huid te behouden.

Vermijd irriterende ingrediënten omdat je huidbarrière daardoor kwetsbaarder wordt. Beter is het om te kiezen voor een milde cleanser op basis van bijvoorbeeld Aloë Vera omdat dit de aan zon blootgestelde huid ook direct verzacht.

Reinig jij nog niet in ochtend dan is het aan te raden daarmee te beginnen, aangezien de huid gedurende de nacht allemaal afvalstoffen uitscheidt. Dit wil je toch niet de hele dag op je gezicht laten zitten?

2. Exfoliëren

Wees in de zomer extra voorzichtig met je huid en kies voor een exfoliant in plaats van een scrub. De grote scrub korrels kunnen kleine beschadigingen aanbrengen op de huid, wat pigmentatie kan opleveren als je daarna in de zon gaat.

Een goede optie is om te exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur. Deze zuren zitten bijvoorbeeld verwerkt in de B+A cleanser van Skinceuticals welke verkrijgbaar is in onze praktijk. Is je huid wat droger, kies dan voor de Equalizing toner van Skinceuticals, omdat deze exfoliërende ingrediënten ook als eigenschap hebben vocht te binden.
Wanneer je exfoliërende ingrediënten gebruikt, dan is een zonbescherming met minimaal factor 30 essentieel.

3. Hydratatie door vitamine C

In de zomer zijn er verschillende factoren die onze huid uitdrogen. Denk hierbij aan de zon, de airco, alcohol of chloor in het zwembad. Het is extra belangrijk om de huid goed te voeden en te herstellen. Vitamine C is een ingrediënt die onmisbaar is in de zomer!

Het is een antioxidant die beschermt tegen schade door vrije radicalen, vermindert pigmentatie, heeft een hydraterende werking en stimuleert collageen. Vitamine C kan je huid echt weer laten stralen en heeft van nature een bescherming tegen de zon. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met een SPF maar het is mooi meegenomen.

4. Zonbescherming

Uit onderzoek van de American Academy of Dermatology (https://www.aad.org/media/news-releases/study-most-americans-don-t-use-sunscreen) blijkt dat 14% van de mannen en 30% van de vrouwen regelmatig zonbescherming gebruikt op het gezicht en lichaam. Dit is wel even schikken, want dan is er nog zoveel winst te behalen. Hopelijk is het nu (5 jaar later) meer bekend dat de zon een grote factor speelt bij het ontstaan van huidveroudering en kwaadaardige plekjes.

Waarom is zonbescherming belangrijk?
Te veel blootstelling aan de zon kan DNA-schade aan je huidcellen veroorzaken. Hierdoor verlies je bijvoorbeeld elastine en collageen, maar daarnaast ontstaan ook rimpels, pigmentvlekken en is er een verhoogde kans op huidkanker.

Voor een stralende huid adviseren we niet alleen om in de zomer een zonbescherming te gebruiken maar eigenlijk het gehele jaar door. Kies daarbij voor minimaal een SPF 30 of hoger. Door de hele zomer een goede zonbescherming te gebruiken zul je ook na de zomer minder last krijgen van de nadelen van de zon.

5. Water

Water, water en nog eens water!
Je kunt in de zomer niet genoeg water binnenkrijgen. Niet alleen om oververhitting te voorkomen, maar ook om gif en afvalstoffen weg te spoelen. Probeer ongeveer 2 liter water per dag te drinken. Vind je het lastig om aan 2 liter te komen? Probeer je water dan eens extra zomers te maken met een beetje citroen of munt erin.

Met deze tips werk jij ook tijdens de zomer aan een stralende huid.

Meer weten?

Iedere huid is anders en het verschilt daarom ook welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid. Hieronder vind je een aantal producten die wij adviseren aan onze cliënten. Mocht je meer willen weten, dan ben je altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend consult. Boek hier je gratis consult.

Blemish & A.G.E cleanser

Equalizer toner

Gentle cleanser

Phloretin CF

CE Ferulic

Leave a Reply

BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT