Botox, Fillers en PDO draadlift

Onze cosmetische arts is BIG-geregistreerd en heeft uitgebreide ervaringen en scholing voor het injecteren van botox en dermale fillers op basis van hyaluronzuur.

Botox

Botox is een eigenlijk een merknaam gebruikt door firma Allergan. Het werkzame stofje in Botox is Botuline Toxine A. Naast Botox van Allergan zijn er diverse andere ‘merknamen’ voor Botuline Toxine A waaronder Dysport en Bocouture. Voor het gemak noemen we alle Botuline Toxine A producten Botox.

Botox zorgt onder andere voor ontspanning van spieren. Het werkt door gedeeltelijke blokkade van de prikkelgeleiding over de zenuw naar de spier. Het uiteindelijke effect hangt af van de dosis, de locatie en diepte van injectie en natuurlijk de patiënt.  Injectie in een spier zal overdadige contracties van de spier verminderen. Oppervlakkige injecties in de huid kunnen ook zweet- en talgproductie verminderen. Botox wordt voornamelijk gebruikt in de cosmetische industrie voor preventie en vermindering van rimpels waaronder  de lijnen op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (glabella) en langs de ogen aan de laterale zijde (kraaienpoten). Er zijn ook medische toepassingen voor Botox, bijvoorbeeld tandenknarsen, migraine en overmatig zweten.

Wij bieden behandelingen aan voor zowel cosmetische als medische indicaties.

Fillers

Alle fillers die door ons gebruikt worden zijn tijdelijke dermale fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk, lichaamseigen eiwit dat water moleculen aantrekt en bindt. Injectie met Hyaluronzuur zorgt op deze manier voor een verbetering van zowel volume als structuur. Hyaluronzuur wordt in verloop van tijd volledig afgebroken door je lichaam en is dus een veilig middel.

Er is een groot verscheidenheid van hyaluronzuur fillers op de markt, geschikt voor diverse indicaties. De eigenschappen van de fillers kunnen onderling verschillen. Zo heb je:

  •  ‘dunne’ fillers die gebruikt worden voor fijne lijntjes en subtiel volumeherstel in de lippen
  • ‘medium dikte’ fillers die gebruikt worden voor significant meer volume in de lippen of correctie van volume verlies in het gelaat
  • ‘dikke’ fillers die worden gebruikt voor het contouren van jukbeenderen en kaaklijn

Wij werken voornamelijk met hyaluronzuur fillers van Firma Croma. Deze fillers heetten voorheen Princess, echter vanaf 2019 is de naam veranderd in Saypha. De Saypha fillers zijn hoogwaardige fillers die ongeveer 1 jaar mee gaan. Naast hyaluronzuur bevatten de fillers ook lidocaïne, een lokaal anestheticum (verdoving) die zorgt voor meer comfort tijdens de behandeling. Wij hebben gekozen voor de Saypha fillers gekozen omdat wij dit product de beste prijs-kwaliteit verhoudingen vinden hebben. Andere cosmetische klinieken die werken met deze fillers zijn Faceland, Clinic for Beauty, Bodyclinic, Praktijk voor Injectables en de Mozart kliniek. Op verzoek kunnen er andere fillers besteld worden.

Wij bieden behandelingen aan voor diverse indicaties in het gelaat, waaronder volumeherstel van lippen, wangen en jukbeenderen. Ook kunnen de fillers gebruikt worden om de nasolabiale plooi of marionet lijnen te corrigeren, of om de kaaklijn te verstrakken.

PDO Draadlift

De draadlift is een nieuwe innovatieve techniek om de verouderende huid te liften en te verstrakken. De PDO draden zijn oplosbare hechtdraden die door middel van een dunne holle canule door een klein prikgaatje onderhuids worden ingebracht en verankerd. Hierna wordt de canule verwijderd en blijft de draad in de huid achter. De draad geeft direct een liftend effect. Onder de huid werk de draad nog een tijd door. Naarmate de draad door het lichaam wordt afgebroken kom er collageen voor in de plaats. Hierdoor ontstaat een natuurlijk draad van bindweefsel die de huid ondersteunt en veroudering tegengaat. Vooraf aan de behandeling wordt met fijne prikjes de behandelgebied verdoofd. De behandeling is daarna vrijwel pijnloos, wel kun je lichte ongemak ervaren bij het opvoeren van de canule. In tegenstelling tot de facelift hoef je niet onder het mes, ben je minder geld kwijt en duurt de behandeling inclusief consult gemiddeld een uur. Ook is er minder kans op blauwe plekken en ontstekingen. De meeste mensen kunnen direct erna weer terug aan het werk. Het aantal draden dat wordt gebruikt is afhankelijk van het behandelgebied en de wensen van de cliënt.

Je kunt een vrijblijvend consult aanvragen waarbij de arts samen met jou kijkt naar uw wensen en een behandelplan opstelt. Je kunt ervoor kiezen om direct behandeld te worden of op een later tijdstip.